(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Špekáčky na pivě
Potřebné ingredience
3 cibule
150 g anglické slaniny
5 sladkokyselých okurek
2 lžíce oleje
1 špetka mleté pálivé papriky
2 dl kečupu
1/2 l tmavého piva
500 g špekáčků nebo jemných vuřtíků
Postup přípravy
1. Špekáčky nebo vuřtíky podélně nařízneme do tří čtvrtin, rozevřeme je a naplníme dílkem cibule.
2. Pekáček nebo zapékací mísu vymastíme olejem, přidáme velmi jemně nakrájenou zbylou cibuli, na ni rozložíme naplněné špekáčky, posypeme je trochou ostré papriky, vložíme do předehřáté trouby a krátce zapečeme, aby se cibule nepálila.
3. Pak špekáčky podlijeme kečupem a pivem, vložíme zpět do trouby a dusíme při střední teplotě ještě asi půl hodiny, až se z výpeku, kečupu a piva utvoří hustá, pikantní omáčka.
4. Podáváme s černým chlebem nebo pečivem.
2. Pekáček nebo zapékací mísu vymastíme olejem, přidáme velmi jemně nakrájenou zbylou cibuli, na ni rozložíme naplněné špekáčky, posypeme je trochou ostré papriky, vložíme do předehřáté trouby a krátce zapečeme, aby se cibule nepálila.
3. Pak špekáčky podlijeme kečupem a pivem, vložíme zpět do trouby a dusíme při střední teplotě ještě asi půl hodiny, až se z výpeku, kečupu a piva utvoří hustá, pikantní omáčka.
4. Podáváme s černým chlebem nebo pečivem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
račík
(upraveno)
16. 4. 2006, 10:11
Tento recept znám ve variantě s bramborama - tedy nejen znám, ale dělám ho a musím říct, že je to moc doberé. Já to znám tak, že se nakrájí špekáčky + brambory na kostičky a jinak je postup stejný. Tohle je možná ještě lepší nabo jednou tak a jednou tak Je to fakt moc dobrý recept - mě tahle varianta nenapadla. Mohu jen doporučit